Meryame Kitir, Minister van Ontwikkelingssamenwerking, belast met Grote Steden

Mijn feestdagen zullen heel intiem zijn, zelfs op mijn eentje. Doorgaans heb ik geen tijd om lekker te kokerellen, maar dat ga ik nu wel doen. Ik kan daar enorm van genieten. Om daarna met een goed glas wijn in de zetel te duiken met een boek. Feestdagen zijn bij uitstek een moment om even alles op een rijtje te zetten en tijd te nemen. Dit jaar zal ik die tijd niet kunnen en mogen delen met anderen, zoals anders. Dat is niet fijn, uiteraard. Maar allemaal zitten we in hetzelfde schuitje. En alleen samen zullen we hier uit geraken. Door ons aan de regels en de veilgheidsmaatregelen te houden. Hoe meer we dat ook tijdens deze eindejaarsperiode doen, hoe sneller we kunnen terugkeren naar een normaal leven. En in 2021 komt dit goed. Dankzij het vaccin en dankzij die solidariteit. Aan die zekerheid trek ik mij nu op. Zodat ik volgend jaar tijdens de eindejaarsperiode wél weer kan koken voor al diegenen die ik liefheb.