Georges Gilkinet, Vice-eersteminister en minister van Mobiliteit

Zoals voor alle Belgen hebben deze feestdagen voor mij een bijzondere betekenis. De kans om tot rust te komen en wat tijd te nemen om te ademen. Als het goed weer is, hebben mijn vrouw en ik enkele wandelingen gepland in de vier hoeken van onze mooie natuur in Namen. Deze wandelingen zijn voor ons een gelegenheid om de vrienden te ontmoeten die we al lang niet meer hebben kunnen zien. Met verantwoordelijkheidsgevoel: nooit meer dan 4 personen per wandeling en met een bepaalde afstand om elkaar te beschermen. Een mooie manier om elkaar in alle veiligheid te ontmoeten, terwijl je geniet van de schoonheid van onze regio’s. We willen dat de kerstavond feestelijk en vrolijk is. We vieren het thuis met mijn vrouw en mijn twee kinderen. De ouders bij de kachel en de jongeren bij hun syllabus voor de examens. Ah, het studentenleven! We brengen de avond samen door en beginnen de avond op een grootse manier met een virtuele familie aperitief. Iedereen zal verbonden zijn: neven, ooms en tantes. Het is een moment dat ons bijzonder na aan het hart ligt. Daarna zullen we genieten van een goede maaltijd, bereid door de twee koks van het huis, en enkele zorgvuldig gekozen bordspellen om de rustigere momenten van de avond te verlevendigen. Een vol programma voor een mooie kerst met de familie, omringd door degenen die ik liefheb. Daar gaat het om. Vrolijk kerstfeest voor jullie allemaal!